DIJAGNOSTIKA I SERVIS IT OPREME

Zbog povećanih zahtjeva za ovom uslugom, Spine ICT je formirao tim koji se bavi dijagnozom, popravcima i osposobljavanjem postojeće informatičke opreme u vašoj tvrtci, obrtu, klubu ili na privatnim radnim jedinicama.

Naša usluga servisa obuhvaća dijagnostiku i popravak računala i perifernih uređaja, ugradnju ili zamjenu dijelova i komponenti samog računala, kao i organizacije nabave zamjenskih ili originalnih dijelova koji traže zamjenu.

Usluga dijagnostike kvara ili nedostatka služi da se kvar precizno specificira i utvrdi, te da Vam predložimo na koji način i uz koje troškove kvar možemo otkloniti, tako da nemate nepoznanice, već odmah nakon dijagnostike raspolažete podatkom o tomu koliko popravak košta i da li je za vas isplativije nabavljati novu opremu ili reparirati postojeću.

Naša usluga obuhvaća – IZLAZAK NA TEREN – DIJAGNOZA I UKLANJANJE KVARA KOD VAS – AKO NIJE MOGUĆE POPRAVITI ODMAH UREĐAJ ILI DIO PREUZIMAMO I OBAVLJAMO RADOVE – PO DOVRŠETKU UREĐAJ VRAĆAMO NA TRAŽENU ADRESU – PREZENTIRAMO FUNKCIONALNOST I OBUJAM RADOVA – Radove plaćate po isporučenoj usluzi prema slijedećme cjeniku;

  • Dijagnoza kvara ili nedostatka – 200 Hrk
  • Ugradnja opreme ili instalacija kao i radovi održavanja 120 HRK/sat
  • Cijena opreme ili licenci se naplaćuju odvojeno od usluga servisa ili održavanja
Blue screen of death (BSOD)
Učestale greške koje obustavljaju rad vašeg računala - dijagnozom utvrđujemo konkretan problem, predlažemo i izvršavamo rješenje
Ilegalni software?
Sumnjate u legalnost Windowsa? Postoji mogućnost da Vam je netko ugradio ili podvalio "piratski" software?! DIjagnozom utvrđujemo stanje - pribavljamo licencu, te instaliramo legalan i operativan sustav ili software
Računalo zuji, šteka, samo se od sebe resetira?
Računalo zvuči kao mlazni avion koji polijeće, kućište vibrira od rada hard diska i glasno je - procesor se pregrijava - iz kućišta izlaze miševi i zmije? - imamo rješenje i za ovakva "čuda"
Previous
Next

Računalo ne radi ili je usporeno

otkrili ste da nemate licencirane aplikacije ili windows

računalo se resetira samo od sebe?!

želite printati s više računala na jednom printeru putem mreže ili čak putem e-maila

učestala pojava "BSOD" blue screen of death - greške na plavoj podlozi?

muče vas particije diska - nedostatak prostora - virusi - iskakanje reklama

Sumnjate da vam software nije legalan ili da vam je netko podmetnuo?

Najčešći zahtjevi korisnika

Izvršili smo analizu dosadašnjih zahtjeva za ovakvom uslugom unatrag posljednje 3 godine – gdje nam je osnovna statistika ukazala na slijedeće;

Spine ICT servis
  • 277 zahtjeva koji su se odnosili na računalo koje se zaustavlja prilikom boota (pokretanja) bez prikazivanja sadržaja na ekranu ili sa prikazivanjem različitih “Error” poruka
  • 103 zahtjeva za instalacijom oprerativnog sustava (najčešće Windows)
  • 74 zahtjeva za instalacijom i nabavom različitih varijanti MS Office paketa
  • 11 zahtjeva za instalacijom  specijalizirane aplikacije čiju licencu je kupio klijent ali nije znao kako instalirati (Autodata, Adobe paketi, FL Studio, Chief Architect, AutoCad i dr.)
  • 42 zahtjeva za “umrežavanje” jednog pisača kako bi se mogao koristiti sa više različitih računala u mreži
  • 11 zahtjeva za nabavom pisača na kojem se može ispisivati sadržaj slanjem e-maila na specifičnu e-mail adresu
  • 311 zahtjeva za postavljanjem dijagnoze, odnosno utvrđivanja razloga određenih kvarova
U procesima održavanja ili servisa smo pronašli više od 160 Windows operativnih sustava koji su bili tzv. “crackani” odnosno na radnim stanicama nalazili su se predinstalirani operativni sustavi piratskog odnosno nelegalnog porijekla.
U postupku servisa i održavanja za sve su pribavljene legalne licence, čime su ostvareni novi zadovoljni korisnici.

Važne informacije

Iako zvuči nevjerojatno – relativno često – naši serviseri na izvidima zaprimaju zahtjeve za instalacijom ilegalno probavljenog softwarea, pa Vas ovim putem obavještavamo – ako digitalni proizvod koji je potrebno instalirati na vaše računalo nema odgovarajuću legalnu licencu – za vas možemo pribaviti za većinu softwarea legalne licence uz pripadajuće licencne certifikate i fakture, a naši serviseri će odbiti pružiti uslugu intalacije neprovjerenog ili piratskog softwarea.
Posjedovanje ili nabava nelegalnog softwarea je krađa, krši zakon i za takve proizvode možete kazneno odgovarati, dok pravne osobe pri inspekcijskom nadzoru mogu pretrpjeti ozbiljne financijske štete od strane nadzornih tijela kroz penaliziranje – stoga apeliramo – pribavljajte legalan software, izbjegnite sve potencijalne probleme ilegalnog softvarea – od nekvalitetnog rada samog računala do opasnosti od kaznenih ili prekršajnih prijava.

Zatražite dijagnostiku

Podatke koje unosite u ovu kontakt formu koriste se samo za namjenu za koju su unijeti – međusobnu komunikaciju i sukladno GDPR odredbama i pravilima privatnosti kao i sukladno Općim uvjetima korištenja – vaši podaci neće biti korišteni u bilo kakvu drugu svrhu niti će se isti izravno ili posredno ustupiti trećim stranama.