Spine ICT u suradnji s partnerima započeo gradnju datacentra

U suradnji s partnerima, Spine ICT započeo je gradnju datacentra smještenog u Zagrebu, s prvenstvenom namjenom pružanja usluga remote backupa i virtualizacije operativnih sustava za naše poslovne klijente.

U početnom produkcijskom stadiju – datacentar će se sastojati od 30-tak poslužitelja baziranih na HP i Dell tehnologijama, uz maksimalnu razinu sigurnosne i disaster recovery zaštite.

Objekt u kojem je smješten datacentar upravo se priprema sa sustavima klimatizacije i protupožarne zaštite, uspostava backup napajanja za cijeli objekt, protuprovalnu zaštitu kao i s drugim funkcionalnim i sigurnosnim elementima.

Baziramo naglasak na sigurnost podataka i poslovnih procesa potpuno drugačijim inovativnim pristupom, koji će kroz budući marketinški program i tehničku dokumentaciju koju ćemo rado ustupiti budućim klijentima i zainteresiranim korisnicima na uvid.

Prva testiranja svih okruženja, kao i njihove mrežne i fizičke zaštićenosti su u tijeku, a nakon dovršetka očekujemo certificiranje cijelog sustava.

Ciljana skupina klijenata za korištenje naših usluga su prvenstveno pravne osobe od mikro poduzeća i obrtnika, do velikih korporativnih sustava, koji svoje podatke žele spremati na siguran način, uz brzu reaktivaciju cijelog sustava unutar nekoliko sekundi u slučaju bilo kakvog incidenta.

Svaki poslužitelj osim na dodatni vanjski izvor napajanja, vezan je i na vlastite dvostruke UPS sustave, kako bi se u slučaju ozbiljnog incidenta ili prirodne katastrofe, poslužitelj ugasio na ispravan način a da pritom ne dođe do gubitka podataka.

Početak rada datacentra nije precizno definiran, ali se očekuje da će sve dozvole i certifikati biti gotovi neposredno nakon nove godine.